Vacancy Account Manager – Nazareth


Organization

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermoderne laboratoria, is actief in 47 landen met een pro-forma omzet van 4.2B€ in 2018 en momenteel op zoek naar een Account Manager. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Eurofins Food, Feed & Water Testing Belgium biedt in België laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food, Feed & Water Testing Belgium maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

Function

Als Account Manager ben je verantwoordelijk voor relatiebeheer van al onze Food, Feed & Water testing klanten in België. Je richt je op het acquireren van nieuwe opdrachten, bent verantwoordelijk voor contractonderhandelingen, het geven van presentaties, de bestaande dienstverlening te evalueren, te optimaliseren of anders in te richten. Afhankelijk van de klantenvraag word je de schakel met de verschillende afdelingen in Nederland & België. Ook bezoek je netwerkbijeenkomsten om bestaande klanten/contacten aan je te binden en nieuwe klanten te verwerven. Een belangrijk doel richting onze klanten is dat wij binnen ons beschikbare dienstenpakket maatwerkoplossingen aan kunnen bieden, met een hoge klanttevredenheid als uitgangspunt.

De Account Manager is verantwoordelijk voor België en richt zich voornamelijk op onze Key Accounts in de regio. De Account Manager scant de klantvraag en vertaalt deze naar maatwerkoplossingen. Je rapporteert aan de Managing Director in België en bepaalt in samenspraak jouw eigen groeidoelstellingen en vertaalt deze naar salesplannen en –activiteiten, rekening houdend met marktontwikkelingen en ondersteund door inzet van diverse promotietools.

Requirements

De ideale kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde bachelor opleiding en heeft aantoonbare ervaring (>5 jaar) binnen een soortgelijke Account Managersrol. Je hebt gevoel bij en affiniteit met de Food & Feed markt. Voor jou geldt afspraak is afspraak.

Overige persoonskenmerken van de ideale kandidaat zijn:

  • Representatief, communicatief vaardig, een natuurlijke gunfactor en stijlflexibiliteit
  • Gedreven, resultaatgericht, maar ook geduldig
  • Energiek en ondernemend en het vermogen om buiten de lijntjes tekenen
  • Stressbestendig en een effectieve organisator
  • Nederlands & Engels

Application

Als je interesse hebt in deze functie, of in een soortgelijke functie, voel je dan vrij om direct contact op te nemen.

Wiebe Teeuwen
Partner | Food, Feed & Plant (Sciences)

+31 6 40 84 09 29
+31 23 754 86 60
w.teeuwen@qtcrecruitment.com