Vacancy Junior Seed Production Specialist – Enkhuizen


De juiste hoeveelheid groentezaad op tijd geleverd

Ons productieteam, een combinatie van medewerkers van Enza Zaden en Vitalis Biologische Zaden, zoekt een gedreven Junior Seed Production Specialist.

De afdeling Seed Production coördineert de wereldwijde productie van groentezaden, zowel conventioneel als biologisch en is continu bezig met het vraagstuk: ‘Hoe verkrijgen we de juiste hoeveelheid topkwaliteit (biologisch) groentezaad op tijd geleverd?

We zijn erop gefocust om de beste biologische en conventionele groenterassen te verkrijgen door continue verbetering van onze veredelings- en zaadproductie-activiteiten. Samen werken we als één team, met een gezamenlijke passie voor groenteteelt. Op deze manier kunnen we aan de groeiende vraag naar onze zaden voldoen.

Wat ga je doen als Junior Seed Production Specialist?

Als Junior Seed Production Specialist voor de gewasgroep Leafy en Open Field ben je onderdeel van een dynamisch team. Je maakt zowel deel uit van het team bij Enza Zaden als ook deels van het team bij Vitalis. Je ondersteunt Nederlandse telers en de internationale producenten met de zaadproducties. Op basis van informatie die je onder andere ontvangt vanuit de afdeling R&D, onderhoudt je contacten met telers, producenten en (internationale) collega’s over de voortgang en kwaliteit van de zaadproductie en geef je zaadteelt-technische ondersteuning. Je bezoekt geregeld de producties (zowel eigen producties als bij derden), waar je de teelt controleert en inspecties uitvoert. Deze gegevens worden verzameld in het logistieke systeem en gebruikt voor monitoring en analyses.

Als lid/onderdeel van een Seed Supply Team maak je gezamenlijk de productieplanning en bepaal je hoe en waar de zaden geteeld worden. Je rapporteert aan de Senior Production Specialist bij Enza Zaden en stemt regelmatig de voortgang af met de Production Manager Leafy en Open Field.

Jouw kracht

Jouw groene vingers en je vaardigheid om de planten te ‘’lezen’’ en afwijkingen te constateren, zet je in om deze informatie te registeren en om de telers teelttechnisch te ondersteunen. Je ziet het als jouw verantwoordelijkheid om het logistieke proces vanaf zaai tot en met de aflevering van de zaden bij Enza Zaden goed te stroomlijnen. Jij speelt continu in op vragen die je vanuit telers ontvangt, maar ook op basis van de informatie die je verkrijgt vanuit de senior productiespecialisten.

Je bent analytisch en oplossingsgericht. Jij kunt verbeteringen implementeren in de zaadteelt of in het proces. Om het productieproces efficiënt te laten verlopen is het essentieel dat je een kei bent in plannen en organiseren.

Het (inter)nationale contact met de telers, producenten en regionale collega’s vraagt om flexibiliteit: je stemt jouw aanpak af op de cultuur en de lokale omstandigheden.

Kortom, jij:

  • hebt recent een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een agrarische richting;
  • beschikt over (stage)ervaring in de tuinbouw en/of groentezadenteelt;
  • bent bereid om (inter)nationaal te reizen.

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.>

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling in Enkhuizen. Meer informatie:

Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784 638 of +31 6 55220474
Solliciteer nu!